joi, 27 august 2015

Cum scap rapid de paduchi: sfaturi si contraindicatii

De-a lungul timpului omenirea a avut destul de multe probleme cu integritatea fizica. Daca nu au existat razboaie, s-au inregistrat epidemii si daca nu au fost epidemii au fost invazii de tot felul – de la biblicele lacuste pana la ”popularii” paduchi.

Este incredibil cum, chiar dupa atatea milenii pe acest glob, omenirea inca nu a reusit sa extermine definitiv paduchii. Totusi, chiar daca nu exista o reteta secreta pentru indepartarea lor integrala, oamenii au dezvoltat tot felul de metode de a-i elimina. Astfel ca am decis sa impart cu voi cateva metode de eliminarea a paduchilor. Am intampinat de multe ori aceeasi intrebare: cum scap rapid de paduchi? Insa de cele mai multe ori exista mai multe raspunsuri, in functie de metoda pe care oamenii o aleg.

Astfel avem de ales intre doua mari categorii: naturala sau chimica. Solutiile naturale sunt nenumarate, de la uleiul plantei de ceai verde pana la uleiul de masline sau de nuca de cocos. De cele mai multe ori, nu exista contraindicatii cu privire la metodele naturale, cu exceptia ceaiului verde care poate fi nepotrivit pentru copiii mai mici de 3-4 ani.

Mai exista si metoda traditionala de a pieptana in fiecare zi fiecare suvita de par pentru a elimina atat insectele mature cat si lindinii acestora. Aceasta metoda necesita insa multa rabdare si timp, deci nu se incadreaza la raspunsurile intrebarii ”cum scap rapid de paduchi”.

Metoda chimica, pe de alta parte, are rezultate mai rapide, insa si contraindicatii mai multe. In functie de concentratia de malation (substanta la care paduchii inca sunt sensibili), sampoanele speciale pot fi periculoase pentru copii, existand posibilitatea aparitiei unor alergii. Totusi, daca ceti alege produse care au in compozitie un mix de substanta chimica si elemente naturale, puteti sa le folositi in siguranta si pe copii. Aveti insa grija sa nu folositi prea mult produs, la o spalare, pentru ca substantele chimice din acesta pot irita scalpul sensibil al copilasilor.

Totusi, cea mai buna metoda de a nu avea paduchi este preventia. Invatati-va copii sa aiba grija de ei, inca de cand merg la gradinita si nu veti avea niciodata nevoie de produse anti-paduchi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu